Obavijest: Za sav promet privremeno se zatvara ceste između Luča i Šumarine, zbog izgradnje nadvožnjaka

FOTO: MB PRESS

Uprava za ceste Osječko-baranjske županije obavještava javnost o privremenom zatvaranju lokalne ceste između Luča i Šumarine zbog izgradnje nadvožnjaka “Rašće” preko autoceste A5. Zatvaranje navedene dionice planirano od 2. studenog 2023. godine do 1. srpnja 2024. godine.

Odluka o zatvaranju ceste donesena je od strane Uprave za ceste Osječko-baranjske županije, a zatvaranje će trajati gotovo osam mjeseci kako bi se omogućila nesmetana izgradnja nadvožnjaka i asfaltiranje ceste. Zatvaranjem ove dionice ceste, promet će biti preusmjeren preko Petlovca.

Uprava za ceste Osječko-baranjske županije poziva vozače na strpljenje tijekom trajanja radova. Važno je pridržavati se prometnih znakova i uputa te prilagoditi brzinu kretanja uvjetima na cestama. Ovaj privremeni preusmjereni promet omogućit će izvođačima radova nesmetanu izgradnju nadvožnjaka te sigurno kretanje svih sudionika u prometu.

Osim toga, važno je napomenuti da radovi započeli u rujnu ove godine radovi na izgradnji hrvatskog dijela Koridora 5C od Belog Manastira do mađarske granice, koji će povezati Hrvatsku i Mađarsku. Završetak ove dionice Koridora 5C očekuje se u drugom kvartalu 2025. godine. Kada se ova dionica završi, Hrvatska će imati potpuno funkcionalan koridor 5C koji se proteže kroz zemlju na ukupnoj dužini od 88,6 kilometara.

Koridor 5C, ogranak petog paneuropskog koridora, dio je međunarodne cestovne mreže koja povezuje Budimpeštu, Sarajevo i Ploče, odnosno Mađarsku i istočnu Hrvatsku s Bosnom i Hercegovinom i Jadranskim morem. Ruta je duga 702 kilometara, a najdulji dio koridora prolazi kroz Bosnu i Hercegovinu.

FOTO: MB PRESS
FOTO: MB PRESS