Snažno nevrijeme zahvatilo dio Hrvatske, uključujući i područje Slavonije i Baranje

FOTO: MUP

Snažno nevrijeme je u utorak poharalo više županija u Hrvatskoj. Ravnateljstvo civilne zaštite objavilo je podatke o posljedicama dok se štete tek zbrajaju.

Osječko – baranjska, Virovitičko – podravska i Požeško – slavonska županija

Nevrijeme je zahvatilo i područje Slavonije, Baranje i zapadnog Srijema. Uz dojave o srušenim stablima na prometnice, županijski centri 112 Virovitica i Osijek zaprimili su više dojava građana o požaru kukuruzišta u Osijeku, srušenoj banderi u Bilju, oštećenju automobila na parkiralištu u Valpovu, popadalom granju na cesti u Tvrđavici te razbacanim putnim znakovima u Osijeku zbog rekonstrukcije tramvajske pruge. Na području Požeško – slavonske županije je zabilježeno nekoliko kratkotrajnih prekida u opskrbi električnom energijom.

Krapinsko – zagorska županija

Dijelove Hrvatskog zagorja danas ujutro oko 8:15 sati pogodila je tuča veličine lješnjaka. Prema informacijama ŽC 112 Krapina oko 10:40 sati Zagorje je zahvatilo i nevrijeme praćeno jakim vjetrom i kišom te prouzročio rušenje krovišta obiteljskih kuća u Gornjoj i Donjoj Stubici te na području Marije Bistrice. U Gornjoj Stubici stablo se srušilo na vodove električne struje, a na području općine oštećeno je preko 30 krovova kuća, kao i na području općine Marija Bistrica. Stožerima civilne zaštite općina Gornja Stubica i Marija Bistrica bit će iz skladišta Ravnateljstva civilne zaštite u Jastrebarskom dostavljeno po 10 cerada za potrebe sanacije krovišta.

Karlovačka županija

Zbog velike količine oborine na području gornjeg toka rijeke Kupe na lokaciji AVS Kupa (Hrvatsko), zabilježen je novi povijesni rekordni vodostaj od +440 i na tom području je proglašeno izvanredno stanje. Vrh vodnog vala očekuje se tijekom večeri i noći. Radi pripravnosti, ŽC112 obavijestio je stožere civilne zaštite na području općina Bosiljevo, Netretic, Ribnik, Žakanje, Kamanje te grada Ozlja.

Istarska županija

U 13:50 sati otvoren je promet na DC75, dionica Novigrad-Tar na mostu Antenal, koj je bio zatvoren zbog podizanja razinae mora i vode na kolniku.

Primorsko – goranska županija

Zbog učestalih i obilnih oborina te vremenske prognoze za nekoliko sljedećih dana, djelatnik Područnog urda civilne zaštite Rijeka obišao je šire područje grada Čabra. Uvjerio se da su vatrogasci, djelatnici Hrvatskih voda i pravnih osoba od interesa za sustav civilne zaštite te čelni ljudi grada i okolnih mjesta angažirani i bit će u stanju pripravnosti u narednom periodu, odnosno do smirivanja vremenskih prilika.