Priča o preobražaju – od ostataka do unikatnog nakita

Nastavnica matematike i poduzetnica Željka otkrila je svoju priču o početku izrade unikatnog nakita. Svoje poslovanje započela je spontano i iz zadovoljstva, a zašto upravo svoj nakit naziva preobražajem pročitajte u njezinoj priči u nastavku.

,,Ova priča s nakitom počela je sasvim slučajno jer sam baš željela imati jednu posebnu narukvicu. Od starih otpadaka kože koje sam slučajno dobila, izradila sam si jednu. Svidjela se meni, meni dragim ljudima… pa sam odlučila napraviti i jedne naušnice, čisto onako, da odmorim mozak… i krenulo je! Tako sam ja malo rezuckala, kvrckala, ljepuckala i nastao je Morpho”, započela je Željka.

Radi se o preobražaju upravo jer otpatke kože pretvara u jedinstveni nakit po narudžbi koji plijeni pozornosti.

,,Morpho je vrsta leptira, a ja ih obožavam. Fasciniraju me krhkošću i snagom, ljepotom i jednostavnošću, savršenstvom i pravilnošću. Drugi razlog je taj što me riječ Morpho, kao i sam leptir, podsjeća na morfozu – preobražaj. A to je upravo ono što ja radim”, objasnila je Željka.

Otpatke kože koja se koristila za izradu odjevnih predmeta, obuće, torbi preobražava u jedinstveni ručno rađeni nakit.

,,I tako se moja priča razvija i raste, kao što se mala, sitna gusjenica razvija u prekrasnog šarenog leptira”, zaključila je.

Sav nakit izrađen je od prave ili eko kože ili kombinacije oba materijala.

Radove možete pogledati i naručiti na Facebook stranici Morpho te na Instagramu @morpho_nakit.