14. DOBRO World Cup od 10. do 11. lipnja u Osijeku

Svjetski gimnastički kup DOBRO World Cup ove će se godine održati 10. i 11. lipnja u Dvorani Gradski vrt, a pred osječkom publikom ponovno će se predstaviti najbolji svjetski gimnastičari. 14. izdanje velike sportske manifestacije najavljeno je danas (5. svibnja 2023. godine) na konferenciji za medije na kojoj su govorili direktor natjecanja Vladimir Mađarević, državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Radić, zamjenik župana Josip Miletić, specijalist koordinator Odjela za posebne marketinške projekte HTZ-a te član Uprave Žito grupe Josip Bičvić.

– Ove godine smo jedna od deset etapa svjetskog gimnastičkog kupa, a signal iz Osijeka ide u cijeli svijet te će natjecanje pratiti višemilijunsko gledateljstvo. Hrvatsku reprezentaciju predstavljat će naš najbolji tim u sastavu: Tin Srbić, Filip Ude, Aurel Benović, Marko Jovičić i Jakov Vlahek, a za sada su prijavljeni natjecatelji iz 30 zemalja. Osim samog natjecanja, za sve poklonike gimnastike pripremili smo i niz popratnih sadržaja, poput Najduže špage na svijetu, odnosno lanca ljudske špage koja će se osim u Osijeku, održati u još šest hrvatskih gradova, ali i zabavno-glazbeni program „FeelGood Weekend“ u Parku kralja Petra Krešimira IV uz bogatu eno i gastro ponudu – istaknuo je direktor natjecanja Vladimir Mađarević.

Dobro World Cup jedan je od najvećih sportskih događaja u gradu Osijeku već godinama naglasio je gradonačelnik Ivan Radić podsjetivši kako je upravo u Osijeku, davne 1865. godine osnovano Prvo gombalačko društvo, tada treće sportsko udruženje u Hrvatskoj.

– Gimnastika u gradu na Dravi ima bogatu gimnastičku prošlost, ali i sadašnjost i budućnost, o čemu svjedoče i najnoviji rezultati našeg Aurela Benovića koji se sa Svjetskog kupa u Kairu vratio sa zlatnom medaljom, na čemu mu čestitam. Osim toga, u Osijeku djeluju tri gimnastička kluba sa 140 natjecatelja i više od 1000 vježbača, što su impresivne brojke i zalog za budućnost. Slika iz prepune Dvorane Gradski vrt ide u više od 600.000 kućanstava diljem svijeta te na taj način pronosi glas o našem gradu u kojem neprestano bilježimo izvrsne turističke rezultate. Prošle godine proglašeni smo najboljom urbanom kontinentalnom destinacijom, a 2022. godina ujedno je bila i najbolja turistička godina u povijesti grada Osijeka. Osim turizma, bilježimo i odlične gospodarske brojke, imamo rekordno visoku zaposlenu i rekordno nisku nezaposlenost, dok su infrastrukturni projekti koji se trenutno provode na području grada Osijeka vrijedni 150 milijuna eura. Nastavit ćemo i dalje raditi i podržavati ovakve i slične manifestacije – kazao je gradonačelnik Radić.

Podršku ovom velikom sportskom događaju daje i Osječko-baranjska županija koja će 2024. godine biti Europska regija sporta.

– Čestitam organizatorima na vrhunskoj manifestaciji koja u isto vrijeme promovira sport i turističke potencijale našeg grada i Osječko-baranjske županije. Promocija i popularizacija gimnastike kao bazičnog sporta od iznimne je važnosti osobito za mlade generacije, a svakako će se iduće godine izvrsno uklopiti u Europsku regiju sporta. Osječko-baranjska županija je proglašena Europskom regijom sporta za 2024., na što smo iznimno ponosni, a ovoj prestižnoj tituli zasigurno je doprinos dalo i Gimnastičko društvo Žito i Dobro World Cup kroz partnerski odnos sa Osječko-baranjskom županijom – rekao je zamjenik župana Josip Miletić.

– Dobro World Cup je vrhunski organizirano natjecanje koje može biti uzor mnogim drugima po pitanju izvrsnog spajanja turizma i sporta zbog čega se izuzetno veselim dolasku u Osijek u lipnju i uživanju u nastupima naših sportaša – zaključio je državni tajnik Josip Pavić.