Policija potvrdila da je vlak usmrtio 72-godišnjaka nedaleko od kolodvora u Belom Manastiru

Jučer oko 18:40 vlak koji vozi na relaciji Osijek – Beli Manastir udario je jednu osobu te ju usmrtio. Nesreća se dogodila u šumi nedaleko od kolodvora u Belom Manastiru kada je vlak išao iz smjera Osijeka.

Policijska uprava osječko-baranjska danas je potvrdila informaciju da vlak udario 72-godišnjaka koji se nalazio na pruzi, a od putnika iz vlaka doznajemo da je u jednom trenutku došlo do snažne buke nakon čega je strojovođa vlaka započeo kočiti.

Putnici su morali ostati u vlaku 30 minuta dok policija i hitna pomoć nisu stigle na mjesto događaja. Putnike su obavijestili kondukteri i strojovođa da je došlo do nesreće u kojoj je vlak naletio na osobu te ju usmrtio.  Zbog neosvijetljenosti toga područja vlak je mogao ugledati osobu tek kada su ju osvijetlila svijetla samoga vlaka.

Nakon dolaska hitne i policije na mjesto događaja vlak je ostale putnike dovezao na kolodvor u Beli Manastir. Prema saznanjima Baranje info vlak je naletio na osobu dok je sjedila na tračnicama te da je vlak zvučnim signalima upozoravao osobu da se udalji, što osoba nije učinila.

Zbog očevida bio je obustavljen željeznički promet na relaciji Beli Manastir – Čeminac.