Predstavljen projekt izgradnja skladišnih kapaciteta u Belom Manastiru, povodom dana otvorenih vrata EU projekata

Danas u Etnološkom centru Baranjske baštine održana je konferencija povodom Dana otvorenih vrata EU projekata. Najznačajniji projekt koji je predstavljen na konferenciji bio je projekt „Izgradnja skladišnih kapaciteta“, razvojni projekt planiran Intervencijskim planom Grada Belog Manastira i Općine Darda.

Projekt „Izgradnja skladišnih kapaciteta“ predstavila je Kornelija Pacanović Zvečevac, pročelnica  za graditeljstvo i stambeno-komunalne poslove Grada Belog Manastira.

Riječ je o projektu koji će biti realiziran u Poslovnoj zoni Beli Manastir – zapad, postojećim i budućim poduzetnicima planira se omogućiti adekvatan skladišni prostor, uredski prostor i prostor za edukaciju. Prostor Skladišnih kapaciteta prostirati će se na 2 kata, a ukupna površina prizemlja iznosi 2287 m2, u prizemlju će biti smještena 3 velika skladišta površine od toga jedno površine 375m2 , dok ostala dva skladišna prostora prostiru se na 427 m2, dok 4 manja skladišta iznose 108m2. Što se tiče kata biti će predviđen za 4 uredske prostorije.

Jedno veliko i dva manja skladišta biti će opremljena paletnim regalima, dok će ostali biti prazni i služiti razno svrsi.

Od govornika na konferenciji još se  obratio Mladen Vargek, viši stručni suradnik za gospodarstvo i društvene djelatnosti Grada Belog Manastira koji je predstavio poduzetničke zone, opremljenost zona te na koji način Grad potiče poduzetništvo.

Ostali govornici bili su Denis Čeh, direktor Poduzetnički centar Beli Manastir d.o.o. te Bogdanka Ćudić Vilić, ravnateljica Baranjske razvojne agencije. Oni su na samoj konferenciji predstavili svoj djelokrug djelovanja te prezentirali na koje sve načine pomažu poduzetnicima u realizaciji ideja ili poduzetnički poduhvata.