Trener rukometašica Baranje Tomislav Rešicki se osvrnuo na proteklu i aktualnu sezonu

FOTO:MB PRESS

Ženski rukometni klub ”Baranja” Beli Manastir imao je vrlo uspješnu proteklu godinu u seniorskoj konkurenciji 2.HRL sjever za žene. Od izbacivanja nekoliko klubova, pobjeda nad najjačima te četvrto mjesto na tablici samo su dio uspjeha. Za dosadašnje uspjehe zaslužne su vrijedne i talentirane djevojke, ali i jedini muškarac na klupi – mladi trener Tomislav Rešicki. O budućim planovima i tajni uspjeha razgovarali smo s njime.

U dosadašnjoj sezoni djevojke su odigrale 11 utakmica, od čega 7 pobjeda i 4 poraza. Najvažnija je pobjeda nad prošlogodišnjim prvakom Zelinom. Trener Rešicki kaže kako su u posljednjem kolu nesretno poraženi od druge ekipe Podravke, iako su držali egal cijelu utakmicu. ”Igra nam je rasla iz utakmice u utakmicu, što su prepoznali i navijači.” – nadodao je trener Rešicki

Postoji mogućnost da će se u nastavku godine za belomanastirce održati prava rukometna poslastica. Naime ŽRK ”Baranja” ušao je u osminu finala Kupa Hrvatske gdje ih očekuje ždrijeb, u slučaju da se izvuče prvoligaš, utakmica se igra u Belom Manastiru.

Naše rukometašice očekuje nešto teži raspored u drugoj polusezoni, od čega su četiri domaće utakmice. Prva domaća utakmica biti će protiv trenutno prvo-pozicioniranog Bjelovara 2. Trener Rešicki naglašava kako je cilj zadržati se na sredini tablice.

”Najvažnije je da budemo zdravi i kompletni.” – poručio je trener Rešicki

ŽRK ”Baranja” Beli Manastir aktivirao je i selekciju dječaka mlađih od 12 godina. U proteklih nekoliko godina Beli Manastir nije imao selekciju muškoga rukometa stoga ne iznenađuje velika zainteresiranost roditelja za upisivanje svoje muške djece u klub. No, još uvijek ima prostora za upisati i mušku i žensku djecu te trener Rešicki poručuje svim zainteresiranima da se priključe.