Rekonstrukcija belomanastirskih bazena ide po planu

Rekonstrukcija ŠRC Bazeni u Belom Manastiru započela je u studenom prošle godine, a za sada radovi idu prema planu te se bliži i njihov završetak. Izvođač radova je tvrtka Projektgradnja plus d.o.o. iz Slavonskog Broda. Obzirom u kakvom su stanju izvođači zatekli belomanastirske bazene kada su prvi puta stupili na tlo bilo je jasno kako je ovo biti velik i zahtjevan posao. Nakon šest mjeseci rada, novi bazeni dobivaju svoj budući oblik te izgled kakav će dočekati posjetitelje.

Projekt je vrijedan približno 16 milijuna kuna, a financiran je od strane Europske unije iz Fonda za regionalni razvoj kroz Operativni program konkurentnosti i kohezije, u sklopu Intervencijskog plana Grada Belog Manastira i Općine Darda.

O cjelokupnom projektu i trenutnim fazama izvođenja radova razgovarali smo s voditeljem gradilišta, Markom Srdanovićem, koji nam je otkrio kako se trenutno privode kraju radovi na konstrukciji, odnosno armirano betonski radovi te da je započeto lijepljenje keramike na jednom od bazena. Osim same izgradnje bazena, Projektgradnja plus d.o.o. zadužena je i radove na samome okolišu koji su također započeti.

Kako saznajemo do voditelja Srdanovića radovi idu prema planu i zadanim rokovima te se završetak radova očekuje početkom kolovoza. Kako bi se sve stiglo odraditi radnici na gradilištu idućih dana počinju raditi prema produženom radnom vremenu. Unatoč vanrednom stanju uzrokovanu Covidom-19, radovi nisu stajali, a topla zima također je pogodovala napretku.

Budući plivači moći će uživati u tri različita bazena od kojih je jedan rekreacijski bazen od 360 m² i dubine 180 cm. Najveću pažnju privući će bazen s atrakcijama, srcolikog oblika, od 570 m² te tri promjenjive dubine. Ovaj bazen imati će tri tobogana, žuboreću plažu te mnoštvo drugih detalja i zanimljivosti. Za najmlađe namijenjen je bazen od 240 m² s toboganom u sredini te će biti promjenjive dubine od 40 cm do 80 cm, kako bi bio prilagođen za plivače i neplivače. Područje samih bazena i sunčališta biti će odvojeno živicom. Od pratećih objekata biti će sanitarni čvor i garderobe.

Kako saznajemo od gradonačelnika Belog Manastira, Tomislava Roba, objekt restorana nije uključen u ovaj projekt te će za sada ostati po starome, u funkciji će biti terasa i dio ugostiteljskog objekta. Taj objekt odvojen je kao posebna parcela te je u planu i njegovo preuređenje no kako saznajemo još nije poznato kada i na koji način.

Ono što najviše zanima građane je vrijeme kada će se bazeni otvoriti za korisnike, gradonačelnik je na tu temu poručio kako smatra da će bazeni biti otvoreni u kolovozu te nadodao: ,,Želim da uđemo u ovu  kupališnu sezonu, bio bih najsretniji da to uspijemo napraviti do roka. Prema dinamici radova, mislim da dobro napredujemo.”