HNS pomaže pri izgradnji novog stadiona u Belom Manastiru

Danas su grad Beli Manastir, odnosno gradilište Gradskog sportskog parka, posjetili predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić, izvršni direktor HNS-a Tomislav Svetina, članovi izvršnog odbore te predsjednik Županijskog nogometnog saveza i prvi podpredsjednik HNS-a, Ante Vučemilović-Šimunović. Ugostili su ih gradonačelnik Belog Manastira Tomislav Rob, njegov zamjenik Goran Hes te predsjednik Nogometnog središta Beli Manastir Ivan Zadravec.

Delegacija Hrvatskog nogometnog saveza obišla je radove na novom gradskom stadionu u Belom Manastiru koji su počeli ovoga ljeta. Trenutno se radi na izgradnji zgrade s tribinama te drugim pomoćnim prostorijama. Od HNS-a se očekuje financiranje i stručno savjetovanje za glavni nogometni teren. Danas je dogovoren sastanak na kojemu će se upravo o tome razgovarati. HNS inače ima praksu financijske i stručne pomoći pri izgradnji pomoćnih i glavnih terena za jedinice lokalne samouprave.

,,Radovi se odvijaju prema planu i rokovima, a završetak se očekuje u srpnju iduće godine kada bi zgrada trebala poprimiti oblik. Paralelno smo razgovarali s HNS-om oko uređenja glavnog travnjaka. Kompletan sportski park će u prvo fazi biti će gotov oko studenog iduće godine. Paralelno smo ugovorili teniske terene koji bi se ovih dana trebali početi graditi”, rekao je gradonačelnik Tomislav Rob te dodao kako će druga faza obuhvatiti atletske staze i ostala borilišta, a treća faza rukometno igralište koje bi po zimi hlađenjem trebalo biti pretvoreno u klizalište, ali da za te faze još uvijek treba pronaći sredstva.

,,Potičemo suradnju s čelnicima lokalnih samouprava i želimo potaknuti izgradnju i poboljšanje infrastrukture kada je u pitanju nogomet, ali i svi ostali sportovi. Mi kao nogometno savez sigurno ćemo pomoći i potaknuti ovakve projekte”, rekao je Marijan Kustić, predsjednik HNS-a.

Podsjetimo kako je prva faza izgradnje stadiona, koja je sada u tijeku, dio Intervencijskog plana te je vrijednost projekta preko 27 milijuna kuna.