Podržite promjene na bolje u općini Petlovac

Branko Vuk, kandidat sam za načelnika općine Petlovac suprug sam i otac dvoje djece vrtićke dobi, te diplomirani ekonomist financijskog smjera. Posjedujem radno iskustvo u pisanju projekata, računovodstvu i knjigovodstvu, a u privatnom sektoru imam višegodišnje radno iskustvo u promidžbi i prodaji. Bio sam višegodišnji savjetnik načelnika općine, te sam u više mandata bio član općinskog Vijeća i član općinskih odbora. Društveno sam vrlo angažiran, te sam aktualni predsjednik DVD-a Petlovac, a i ranije sam vodio više općinskih udruga. Također sam i vlasnik SOPG-a (samoopskrbnog obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva) u kojem ima višegodišnji nasad.

Kao načelnik zalagati ću se da općinu približim mještanima, povećam općinski proračun pisanjem projekata, povećati ću poticaje za poljoprivredu i gospodarstvo s ciljem zapošljavanja i samozapošljavanja mještana općine. To ću uraditi kroz slijedeće četiri poluge

1.            Općina kao servis mještana -općina ne smije biti sama sebi svrha stoga ću otvoriti općinu mještanima putem polugodišnji zborova građana, godišnjaka s informacijama, proaktivnom web-om i Facebook stranicom općine.

2.            Komunalna infrastruktura – će biti usmjerena na ravnomjeran razvoj općinskih mjesta, određivanje godišnjega iznosa investicija u proračunu za svako mjesto i izgradnja komunalne infrastrukture (ceste pločnici, rasvjeta), zalagati ću se za dovršetak izgradnje vodovoda i početak izgradnje kanalizacije, te ustrojiti češći i bolji nadzor komunalnog redarstva.

3.            Poljoprivreda i gospodarstvo -dati ću izraditi strategiju razvoja poljoprivrede i gospodarstva, jer bez primanja će se nastaviti odljev stanovništva stoga pripremam mnoge poticaje i subvencije za osnivanje gospodarskih subjekata i otvaranje radnih mjesta.

4.            Projektni razvoj – poseban naglasak ću dati na izradu projekata i javljanje na natječaje županije, ministarstva i EU projekata. Stručne službe pomagati će udrugama u pronalasku natječaja i pisanju projekata. Izraditi ću dokument kategorizacija sportova i nagrađivanje izvrsnosti po uzoru na grad Beli Manastir.

Za provođenje svih zacrtanih ciljeva pomoći će mi moji suradnici koji se nalaze na našoj koalicijskoj listi Hrvatske narodne stranke- liberalni demokrati i Domovinski pokret: 1. Branko Vuk, 2. Željko Stanković, 3. Renato Radovanović, 4. Zorana Čoka, 5. Dežo Harci, 6. Svetlana Stojković, 7. Veronika Bognar, 8. Marizela Balog, 9. Stjepan Malović.

Kao predsjednik DVD-a Petlovac u posljednje tri godine kroz projekte nabavke vozila, obnove vatrogasnog doma, nabavke opreme privukli smo investicije u protuvrijednosti približno 600.000,00 kuna i dokazali smo da je sve moguće kad se okružite pravim ljudima, jednako tako ću činiti na mjestu načelnika općine Petlovac.

Ubrzati ću i ujednačiti razvoj općine, slušati ću vaše potrebe, jer za mene su i uvijek će na prvom mjestu biti svi mještani naše općine.

Stoga izađite na izbore ove nedjelje 16. svibnja i podržite mene Branka Vuka za načelnika pod rednim brojem 3 i koaliciju stranaka Hrvatske narodne stranke- liberalni demokrati i Domovinskog pokreta pod rednim brojem 2.