27-godišnji vozač iz Belog Manastira odbio testiranje na droge 

Jučer su na području Policijske uprave osječko-baranjske u nadzoru prometa evidentirana dva vozača osobnih automobila i jedan vozač bicikla koji su bili pod utjecajem alkohola te jedan vozač osobnog automobila i jedan vozač bicikla koji su se odbili podvrgnuti ispitivanju na prisutnost droga u organizmu.
 
Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 15,30 sati u Belom Manastiru, kada je u nadzoru prometa zaustavljen 58-godišnji biciklist iz Belog Manastira. Biciklistu je evidentirana koncentracija od 1,18 promila alkohola u krvi.
 
U 20,10 sati u Đakovu, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom na način da je 53-godišnji vozač osobnog automobila iz Đakova, uslijed neprilagođene brzine kretanja udario u vozilo koje se kretalo ispred njega. Vozaču je evidentirana koncentracija od 1,90 promila alkohola u krvi.
 
Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 22.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih bodova.
 
U 22,40 sati u Belom Manastiru, u nadzoru prometa zaustavljen je 27-godišnji vozač osobnog automobila iz Belog Manastira, koji se odbio podvrgnuti ispitivanju na prisutnost droga u organizmu. Isti je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 
Za  počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih bodova.