Približava se manifestacija Vinski-bor maraton u Zmajevcu, ove godine dosta noviteta i zanimljivosti

foto:MB PRESS

Ove godine je došao red na 14. Vinski maraton i podosta noviteta i zanimljivosti. Naime, po prvi puta će se organizirati Premium vinski maraton. Odnosno u petak 27.9. točiti isključivo vina koja s nekog ocjenjivanja imaju najmanje 83 bodova ili ukoliko je u Rješenju o puštanju vina u promet naveden broj bodova (minimalno 80)  zbog označavanja vina tradicionalnim izrazom kvalitetno ili vrhunsko vino.

U kotizaciju će biti uključeni bonovi,  polo majica, festivalska čaša i katalog vina, gdje će maratonci moći upisati svoje ocjene i svatko tko dostavi katalog do organizatora na slikanje, dobit će prigodan mali poklon. Premium maraton će početi u 17:00 sati i trajat će do 22:00 sata (degustacija na bonove). Uz eno, bit će tu još i bogata gastro, kulturna, glazbena ponuda.

Program Vinskog maratona u subotu 28.09.2019. počinje već u 12:00 sati sa etno sajmom, međunarodnom smotrom folklora, te zabavnim dijelom prije samog starta. Svi prijavljeni kreću iz centra sela, međutim svi kreću na vinsku cestu boje kakve boje je  njihova čaša, majica, prvi bon. Napominjemo da svi će dobiti isti broj bonova i svi obilaze iste podrume, samo oko 800 maratonaca kreće na crvenu vinsku cestu, oko 800 na žutu i 800 na zelenu pa se rotiraju. Tokom maratona na vinskim cestama posjetitelje će zabavljati različiti glazbeni sastavi. Završetak Vinskog maratona je predviđen u 19:00 sati. Kao i svake godine maratonci će dobiti: redni broj, majicu, držač čaša s pečatom grada Zmajevca, čašu, mapu sa označenim podrumima i bonove za konzumaciju po 1dcl vina po podrumu.

U sklopu manifestacije je organiziran i sajam gdje će posjetitelji moći kupiti različite ručno izrađene suvenire, potrepštine.

Cilj Vinskog maratona je da posjetitelji upoznaju naše malo mjesto, običaje, turističku ponudu. Ova manifestacija je odlična i za promociju vinskih cesta a sad već i po mnogima doprinosi i gospodarskom razvoju Općine Kneževi Vinogradi i Osječko-baranjske županije.

Ulaz u surduke (vinske ceste) je besplatan, a kotizacija za Premium Vinski maraton je 180,00 kn,  za Vinski maraton 130,00 kn uz prethodnu rezervaciju, a na dan Maratona 140,00kn. Zbog ograničenog broja sudionika na Vinskom maratonu rezervacije se primajuna mail:

vinskimaraton@gmail.com, i  putem linka:  https://forms.gle/wvp9E4jPVX87viXM6