Alternativne navigacijske aplikacije za Android Auto

Google Maps je najjača aplikacija za navigaciju na svijetu, bilo da se radi o pametnim telefonima ili automobilima, što se postiže konstantnim nadopunama i nadogradnjama od strane Googlea. No svakako nije jedina, konkurencija možda jest manja, ali ima što za ponuditi jer mora se dokazivati kroz inovativnost i originalnost.

Otkako je Google omogućio “trećoj strani” pristup na Android Auto, pojavila su se alternativna rješenja za Maps i one najbolje donosimo u nastavku teksta.

Waze

Možda se čini nepošteno postaviti ga ovdje jer je u vlasništvu Google, ali Waze je svojim radom došao do situacije u kojoj se Google odlučio preuzeti ga. Naime, ta aplikacija “koncentrirana” je ponajprije na situaciju u prometu i ona se nadopunjava u realnom vremenu, što je iznimno korisno u urbanim sredinama.

Sygic GPS Navigation

Nudi sve što vozaču treba, a naglasak je na offline navigaciji. Iako tako nešto ima i Google Maps, Sygic GPS Navigation ide korak dalje pa nudi i obavijesti o dozvoljenoj brzini, predviđa najbolju rutu i kad će, ali i gdje, biti gužva. Sučelje je iznimno jednostavno pa se aplikacijom lako mogu služiti i oni koji je nikad prije nisu koristili.

TomTom AmiGO

Osim zanimljivog imena, ovo je i jako zanimljiva aplikacija za navigaciju. Glavna značajka je povezivanje korisnika, koji kroz svoja iskustva u realnom vremenu daju sve potrebne informacije o stanju na cesti. Uz to, TomTom AmiGO nudi obavijesti o dozvoljenoj brzini, policijskom nadzoru, stanju na cestama, prosječnu brzinu u određenom dijelu nekog područja, što Google Maps nema…

Ukratko, konkurencija ima što za ponuditi i ukoliko ste često u vozilu, a imate Android Auto, možete samo profitirati ukoliko se odlučite isprobati jednu od ove tri jer vjerojatno svaka od njih na određenom području ima svojih prednosti u odnosu na ostale.