Amaterski umjetnik iz Belog Manastira izlagao u Splitu!

DZMH-ova udruga Splitsko-dalmatinske županije organizirala je likovnu izložbu u okviru programa Dana mađarske kulture u Splitu, čije se otvorenje održalo 19. rujna u izložbenoj dvorani organizacije MI.

Predsjednica DZMH-ove udruge Splitsko-dalmatinske županije, Aniko Tripolski rekla je da će svoje programe planirane za ovu godinu pokušati provesti u skladu s epidemiološkom situacijom.

– Redovito organiziramo izložbe, a ovog puta smo pokazali radove sedam mađarskih umjetnika iz Hrvatske, koji djeluju unutar pet udruga uključujući i našu. Među umjetnicima naše udruge publika je mogla vidjeti djela Irene Milet i Anite Modrić, kao i slike nedavno preminulog Jožefa Križaka – rekla je Aniko Tripolski, koja je dodala da je Jožef Križak bio voditelj slikarske sekcije i njegovom je smrću udruga pretrpila nepopravljivi gubitak.

Osim splitskih umjetnika na izložbi su se mogli vidjeti radovi umjetnika, Adrijana Horvata iz Belog Manastira, akademske slikarice Lahorke Rožić iz Zagreba te Željke Podobnik i Zdenke Starčević iz Rijeke.

Izložbu je otvorio zbor Rozmaring (Ružmarin) iz Laslova s kojim splitska udruga održava prijateljske odnose.

Program je DZMH-ova udruga Splitsko-dalmatinske županije od 19. rujna provela uz podršku Savjeta za nacionalne manjine.