Baranjska čistoća: Od sutra otkup povratne ambalaže u Popovcu

foto: Baranjska čistoća

Baranjska čistoća izvijestila je kako od sutra kreće otkupa povratne ambalaže u Popovcu.

Nakon što je isporučena potrebna oprema te su osposobljene tehničke strukture i sustav, Baranjska čistoća će od utorka, 20. veljače, na prostoru reciklažnog dvorišta u Popovcu započeti s otkupom povratne ambalaže uz naknadu od 7 centi u količinama koje nisu ograničene.

Ova stimulativna mjera kojom se potiče na odvajanje ambalaže označene oznakom sustava povratne naknade od ostalog otpada bit će omogućena za sve zainteresirane, a ne isključivo korisnike Baranjske čistoće.

Otkup povratne ambalaže pića, mlijeka i mliječnih proizvoda u jednokratnoj plastičnoj, staklenoj i metalnoj ambalaži od najmanje dva decilitra, provodit će se na adresi Rade Končara 14A, radnim danima od ponedjeljka do petka između 08:00 i 16:00 sati.

Isplata povratnih naknada privremeno će se provoditi na blagajni Baranjske čistoće u Belom Manastiru, radnim danima od ponedjeljka do petka između 07:00 i 13:00 sati, nakon predočenja potvrde izdane prilikom predaje otpadne ambalaže na reciklažnom dvorištu, dok će od ožujka isplata biti organizirana i jednom tjedno u Popovcu.