Baranjska čistoća: Poziv na prijavu vlasnicima vikendica

foto: logo Baranjska Čistoća

Baranjska čistoća nastavlja pozivnu kampanju kojom se pokušava upozoriti i uputiti na zakonske obveze korištenja javne usluge gospodarenja otpadom.

U ovom trenutku, pozivi na prijavu novog korisnika odvoza otpada upućeni su prvenstveno vlasnicima nekretnina za odmor s područja općine Draž na čije adrese, koje nisu prijavljene kao korisničko mjesto, ovih dana pristižu obavijesti koje zahtijevaju povratnu informaciju u roku od 15 dana od primitka obavijesti.

Predstavljene slučajeve pozivamo na prijavu jer Zakon o gospodarenju otpadom te Odluka o načinu pružanja javne usluge Općine Draž, u slučaju neispunjavanja navedenih obveza, predviđaju prekršajne, odnosno ugovorne kazne.

Korisnici stambenih prostora koji povremeno koriste svoje nekretnine, kao što su vikendice, izjednačeni su po pravima i obvezama s korisnicima koji trajno koriste nekretninu te su dužni biti prijavljeni i podmirivati uslugu gospodarenja otpadom.

Zahtjev za prijavu novog korisnika odvoza otpada moguće je podnijeti putem mrežne stranice www.baranjskacistoca.hr ili osobno na adresi Ulica Republike 11, Beli Manastir, radnim danom između 7 i 15 sati.

Više informacija na tel: 031 701-561 ili e-mail adrese: [email protected]; [email protected].