Prijavljeno belomanastirsko sklonište za životinje

foto: Pixabay/Ilustracija

Udruga Prijatelji životinja je podnijela detaljnu prijavu protiv belomanastirskog skloništa za životinje, nakon incidenta koji se dogodio krajem prošlog mjeseca kada je čopor pasa napao kujicu.

“Građani su zgroženi što su u skloništu psi bili ostavljeni u čoporu, bez nadzora, a za kujicu koju su drugi psi rastrgali i koja je vjerojatno podlegla ozljedama ne bi se niti znalo da svjedok nije sve snimio i odmah pozvao nadležne službe”, kažu Prijatelji životinja.

Tvrde i kako inspekciju ne brine duga povijest tog “prljavog skloništa i bolesnih i nekastriranih pasa”.

Koordinatorica projekata u udruzi Snježana Klopotan Kačavenda ističe da su u novoj prijavi podsjetili veterinarsku inspekciju na brojne nepravilnosti i narušavanja zdravlja i života pasa u tom skloništu tijekom proteklih desetak godina, navodi HRT.

Veterinarska inspekcija je prošloga mjeseca obavila očevid u skloništu na okolnosti pojave uznemirujućeg snimka na društvenim mrežama i slijedom utvrđenoga će pokrenuti kazneni postupak protiv odgovornih osoba u skloništu, piše HRT.

Prijatelji životinja kažu kako se uočava vremenski kontinuitet lošeg rada tog skloništa te traže i da veterinarska inspekcija iz Zagreba obavi detaljan inspekcijski nadzor.