Beroš: Epidemiološka situacija stabilna, 919.139 cijepljenih

foto: Screenshot

Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je u srijedu kako podaci o broju novozaraženih pokazuju da je epidemiološka situacija u Hrvatskoj stabilna a dosad je cijepljeno više od 919 tisuća ljudi.

“Cijepljenje je najmoćnije oružje i ako postignemo određenu procijepljenost u populaciji – možemo računati da će virus u jednom trenutku i odustati”, rekao je Beroš koji će tijekom poslijepodneva sudjelovati na cijepljenju u Spaladium Areni.

Osvrnuo se i na imenovanje novog vršitelja dužnosti ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice te ocijenio kako je Zoran Vatavuk stručna i profesionalna osoba koja će uspjeti odgovoriti na izazove u toj ustanove.

“Jedini put rješavanja ovakve problematike je poštivanje procedure i zakona i dok sam ministar to će biti tako. Profesora Zorana Vatavuka poznajem cijeli svoj radni vijek, stručna je, korektna osoba i profesionalna osoba i nadam se da će uspjeti odgovoriti na sve izazove koji su pred njim. On i Upravno vijeće postupat će i po drugim pitanjima u bolnici i donositi pravorijek”, rekao je Beroš.

Istaknuo je kako je zadatak njega kao ministra nadgledati taj proces te intervenirati po potrebi na način propisan zakonom ako procijeni da se zdravstvena zaštita pruža na neadekvatan način.

“U ovom trenutku naznake su dobre. Želim da ova priča što prije dobije svoj epilog”, dodao je.