Biciklijada Baranjski Surduci 2019.

Udruga rekreativnih biciklista Baranjapoziva vas na jedinstveni cikloturistički event pod nazivom Baranjski surducikoji će se održati 19. svibnja 2019.. Prvo je to vođeno i organizirano istraživanje baranjskih surduka biciklima.

Kažu istraživanje, i stoga rutu drže u tajnosti kako bi ovaj događaj zadržao element uzbuđenja i sudionicima pružio jednu novi dimenziju iznenađenja. Ovo nije još jedna standardna biciklijada, ovo je ulaznica u magični svijet Baranje i njene „planine“, Banovog Brda.

Zato i ova biciklijada obiluje nizom kontrasta; a dionice variraju od pitomih brežuljaka obraslih vinovom lozom do strmih i gigantskih surduka po kojima je sam događaj i dobio ime.

Sam termin „Surduk“ ukazuje na brojne različite kulturalne utjecaje kojima je Baranja kao biser Panonije, destinacija poželjna svim osvajačima, bila izložena. U mađarskom jeziku pojam szurdok označava klanac, a na turskom jeziku provaliju, bezdan, ponor.

Budući da glavnina trase prolazi neurbaniziranim područjima za sudjelovanje i uspješno savladavanje rute nužan je mountain bike. Punopravnim sudionikom biciklijade „Baranjski surduci“ postaje se popunjavanjem prijavnice i uplatom kotizacije na žiro račun Udruge rekreativnih biciklista Baranja HR0623400091110979436.

U rubriku poziv na broj primatelja obavezno upisati OIB sudionika.

Pozivamo sve zainteresirane da požure s prijavama, jer su u cilju pružanja maksimalnog doživljaja fenomena surduka za svakog pojedinog biciklista broj sudionika ograničili na 60 osoba!

Start: Šećeransko jezero, 9.00h
Lokacija: Banovo brdo
Cilj: Šećeransko jezero, 17.00 h
Kotizacija: 30 kn (bez majice), 60 kn (s majicom)
Maksimalni broj sudionika: 60