Cesting spreman za održavanje cesta u zimskom razdoblju

Predstavnici Hrvatskih cesta d.o.o. Poslovne jedinice Osijek, Uprave za ceste Osječko-baranjske županije i Cestinga d.o.o. jučer (15. studenoga 2019. god ine) u sjedištu Cestinga u Osijeku održali su sastanak u vezi održavanja javnih cesta u zimskom razdoblju 2019./2020. godine za područje Osječko-baranjske županije. Bilo je to pred početak zimskih uvjeta na cestama uobičajeno predstavljanje operativnih planova za predstojeće razdoblje, a potom i smotra vozila i strojeva.

– Tvrtka Cesting djeluje više od 20 godina te uspješno održava ceste na području Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske i dijelom Virovitičko-podravske županije. Zimski uvjeti na cestama zahtijevaju dodatnu opremu i strojeve te pohvaljujem Upravu Cestinga zbog značajnih ulaganja proteklih godina kojima se omogućava održavanje cesta u zimskim uvjetima, a nadam se da će to uspješno obaviti i ove sezona – rekao je zamjenik župana Goran Ivanović koji je nazočio sastanku i smotri.

Na području Osječko-baranjske županije Cesting održava 1.429 kilometara državnih, županijskih i lokalnih cesta, a – kako je rekao direktor Dubravko Kučinac – i ove su godine spremni za predstojeće poslove. – Na području Osječko-baranjske županije stalno će biti u pripravnosti 41 vozilo, a ukoliko se pokaže potreba povećat će se broj vozila. Na zalihama imamo 2.900 tona soli, a za ovu godinu ugovoreno je 3.072 tone, s time da su na raspolaganju su i materijali koji se koriste kod nižih temperatura zraka – rekao je Kučinac.