Danas je Svjetski dan učitelja

foto: OBŽ

Danas je Svjetski dan učitelja, a prigodno je čestitao župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić.

“Drage učiteljice i učitelji, nastavnici, profesori i svi obrazovni djelatnici,

Vi oblikujete budućnost naših generacija, pružate svjetlost znanja i nadahnjujete mlade umove. Djeca su naša budućnost, a obrazovanje je most koji vodi prema boljem sutra jer omogućava razvoj kritičkog mišljenja, kreativnosti i odlučivanja u svijetu koji se neprestano mijenja.

Osječko-baranjska županija kontinuirano ulaže u školsku infrastrukturu, potiče inovacije u obrazovanju, radi na stvaranju boljih radnih uvjeta za učitelje i učenike, osigurava potrebnu opremu, prijevoz i resurse te promiče profesionalni razvoj, no osim toga prepoznaje i važnost uloge koju učitelji imaju u obrazovanju i razvoju naše djece. Zbog toga smo donijeli odluku o dodatnom motiviranju i pružanju podrške učiteljima putem sustavnog nagrađivanja. To je samo jedan od mnogih načina kojima zajednički sudjelujemo u stvaranju budućih aktivnih građana naše županije.

Ovo je i dan kada imamo priliku posebno se prisjetiti i čestitati umirovljenim učiteljima čije su godine predanog rada obogatile mnoge živote i oblikovale budućnost generacija učenika. 

Drage učiteljice i učitelji, upućujem vam čestitke povodom Svjetskog dana učitelja i izražavam duboku zahvalnost za vašu posvećenost i odgovornost u obavljanju važne misije u našem društvu, čestitao je župan Ivan Anušić.