Dnevni servis: Prometne nesreće

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko–baranjske evidentirano je sedam prometnih nesreća.

U jednoj prometnoj nesreći tri osobe zadobile su lake tjelesne ozljede dok je u ostalih šest prometnih nesreća nastala materijalna šteta.

Tri prometne nesreće dogodile su se na području Đakova, dvije na području Osijeka te po jedna na području Donjeg Miholjca i Našica.

Rezultati pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda

U periodu od 15. do 17. siječnja, na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je 7 vozača (6 vozača osobnog automobila i 1 vozač bicikla) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je 16. siječnja, u 22,30 sati, u Đakovu, kada je u nadzoru prometa zaustavljen 36-godišnji hrvatski državljanin iz Semeljaca, koji je upravljao osobnim automobilom, te mu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,66 grama po kilogramu.

U subotu, 16. siječnja, u 19,30 sati u Batini, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila 44-godišnji hrvatski državljanin iz Donjih Andrijevaca, uslijed neprilagođene brzine kretanja sletio je s kolnika. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 0,98 grama po kilogramu.

U nedjelju, 17. siječnja 2021. godine u 16,55 sati u Osijeku, u ulici Josipa Jurja Strossmayera, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila 24-godišnji hrvatski državljanin iz Višnjevca, uslijed nedržanja potrebitog razmaka udario je u vozilo koje se kretalo ispred njega. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,80 grama po kilogramu. Vozač je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu.

U navedenom periodu osim alkohola evidentirana su još 242 prekršaja od čega: 141 prekršaj prekoračenja brzine kretanja, 11 prekršaja nekorištenje sigurnosnog pojasa, 10 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 1 prekršaj upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 5 prekršaja upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i 74 ostalih prekršaja.