Dnevni servis: U 24 sata deset prometnih nesreća

foto: MB Press/Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je deset prometnih nesreća. U dvije prometne nesreće dvije osobe zadobile su lake tjelesne ozljede dok je u ostalih osam prometnih nesreća nastala materijalna šteta, izvijestila je jutros PU osječko-baranjska.
 
Sedam prometnih nesreća dogodilo se na području PPRP Osijek te po jedna na području PP Beli Manastir, PP Našice i PP Đakovo.
 
Na području PU osječko-baranjske jučer su evidentirana dva vozača osobnog automobila koji su bili pod utjecajem alkohola.
 
Skrivio prometnu nesreću s 2,13 promila
U Našicama se jučer ujutro dogodila prometna nesreća s materijalnom štetom. Šezdesetogodišnjak iz Martina, koji je upravljao teretnim automobilom u vrijeme dok mu je ukinuta vozačka dozvola zbog prikupljenih 12 bodova, te je uslijed nepropisnog uključivanja u promet vožnjom unazad udario u drugo vozilo. Obavljenim alkotestiranjem utvrđeno je da se u promet uključio iako je u krivi imao 2,13 promila.
 
Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 5.560 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova, zaključuje se u priopćenju.