Dnevni servis: U 24 sata osam prometnih nesreća

foto: MB Press

PU osječko-baranjska izvijestila je o stanju u prometu za vikend.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je osam prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba je smrtno stradala dok je u sedam prometnih nesreća nastala materijalna šteta.

Četiri prometne nesreće dogodile su se na području PPRP Osijek, dvije na području PP Donji Miholjac i jedna na području PP Našice.

U nadzoru prometa zatečeno 20 alkoholiziranih vozača

Na području PU osječko-baranjske od 10. do 12. studenog evidentirano je 20 vozača (14 vozača osobnog automobila, tri vozača bicikla, jedan vozač teretnog automobila, jedan vozač traktora i jedan vozač električnog romobila) koji su bili pod utjecajem alkohola.

Upravljao automobilom s 1,89 promila

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je 11. studenog u 23 sata u Đakovu, kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 55-godišnjak iz Viškovaca. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 1,89 promila alkohola u krvi. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

Osim alkohola evidentirano još 135 prekršaja

U navedenom razdoblju osim alkohola evidentirano je još 135 prekršaja od kojih 41 prekršaj prekoračenja brzine kretanja, 23 nekorištenja sigurnosnog pojasa, 11 nepropisnog korištenje mobitela, tri upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, dva upravljanja pod zabranom, četiri upravljanja neregistriranim vozilom i 51 ostalih prekršaja, zaključuje se u priopćenju.