Dodijeljene potpore za razvoj ruralnog turizma

Zamjenik župana Goran Ivanović potpisao je jučer (17. prosinca 2019. godine) ugovore s 31 korisnikom potpora za ulaganje u razvoj i unaprjeđenje ruralnog turizma na području Osječko-baranjske županije. Za potpore razvoju kontinentalnog turizma u županijskom proračunu za ovu godinu osigurano je ukupno 1,3 milijun kuna, a danas je odobrena isplata 391.800,00 kuna.

– Bez potpora nema ni razvoja turizma, pa su se naša ulaganja u kontinentalni turizam pokazala kao pun pogodak, baš kao i osnivanje Upravnog odjela za kontinentalni turizam. Potvrdilo se to i na Danima hrvatskog turizma koji su ove godine održani upravo na istoku Hrvatske. Vjerujem da će u godinama koje su pred nama iznos potpora biti i veći, a nastojat ćemo i da što više sredstava koja se u Hrvatskoj odvajaju za razvoj i unaprjeđenje turizma završi upravo kod nas – rekao je zamjenik župana Goran Ivanović te osobito zahvalio potpisnicima ugovora, odnosno korisnicima potpora jer „to su ljudi koji kreiraju turizam na području naše županije, a mi smo tu da im u partnerskom odnosu pomognemo.“

Pročelnica Upravnog odjela za kontinentalni turizam Tatjana Roth naglasila je da Osječko-baranjska županija u zadnje dvije godine dodjeljuje po milijun kuna za potpore za razvoj ruralnog turizma. – Odaziv korisnika je sve veći, što je dokaz da su u svom radu na pravom putu i da je sve više poduzetnika i proaktivnih inicijativa za razvoj  turizma na području naše županije – kazala je pročelnica Roth.