Događaji u Baranji ovaj vikend

Ovaj vikend u Baranji imamo par događaja a to su 23. Berbene svečanosti u Batini, Mjesec baranjske kuhinje u Kopačevu i 6. Febire, festival biciklističke rekreacije Hrvatske sa startnom pozicijom u Belom Manastiru a završnom u Osijeku.

23. Berbene svečanosti u Batini, subota, 07. listopada

U subotu, 07. listopada se održavaju 23. Berbene svečanosti u Batini u organizaciji DZMH Udruge Batina. Program počinje u 15 sati okupljanjem ispred Vatrogasnog doma, a u 15:30 kreće povorka kroz selo. U centru naselja će biti sajam domaćih proizvoda, i izložba slika amatera članova Zajednice Mađara Daruvar u predvorju kinodvorane.

U 16:30 sati je predviđen zajednički čardaš u centru selu a u 17 sati počinje kulturno-umjetnički program u kinodvorani. Berbena zabava je u 19:30 sati a sviraju Goran Kurel i Keresztes Jozsef

Mjesec baranjske kuhinje u Kopačevu, subota, 07. listopada

Ovog vikenda, 07. listopada u sklopu projekta Mjesec baranjske kuhinje, svoje znanje će pokazati Chef Baka Bela u Zlatnoj školjki, family camping (Ferenca Kiša 7) u Kopačevu. Kuhat će se perkelt od soma i tijesto sa sirom. Radionica će trajati od 11 do 13 sati.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti na radionice putem Google obrasca u kojem su navedene i sve osnovne informacije o prijavi.

Rezervacija: putem navedenog obrasca

Informacije: mjesecbaranjskekuhinje@gmail.com / t: 099 733 2001.

Mjesec baranjske kuhinje je projekt kojim otvaramo vrata Baranje za sve ljubitelje baranjske kuhinje i one koje žele naučiti vještine pripreme autentičnih baranjskih jela.

6. FEBIRE: Sportsko – rekreacijski projekt za sve generacije, nedjelja 08.listopada

Savez sportske rekreacije „Sport za sve“ Osječko-baranjske županije, u suradnji sa Športskom zajednicom Osječko-baranjske županije i Hrvatskim savezom sportske rekreacije “Sport za sve”, 5. i 8. listopada 2023. godine, organizira 6. FEBIRE – 18. Festival biciklističke rekreacije Hrvatske.

U Belom Manastiru je polazak u 09:00 sati na Trgu Slobode. Prijavni centar u Belom Manastiru se otvara 30 minuta prije starta. Online prijava je na linku.

Ruta kojom se ide: Polazak Trg Slobode – kružni tok I nastavak prema Šećerani – Šumarina – Luč – Petlovac – Spomenik palim Borcima (spajanje s rutom Belišće) – Jagodnjak – Novi Čeminac – Uglješ – Darda (odmor jezero Jola – spajanje s rutom Osijek) – nastavak prema Mecama – Bilje – Podravlje – promenade (lijeva obala) – pješački most – promenada – Tvrđa

Ruta će se kretati predviđenom brzinom od 15-16 km/h. Za bicikliste iz Belišća i Belog Manastira osiguran je prijevoz iz Osijeka do njihovih polazišta (autobusi + prijevoz bicikala).Krajnje odredište svih ruta je Trg Sv. Trojstva u Tvrđi u Osijeku gdje bicikliste očekuje atraktivan i zabavan program, uz obitelj i prijatelje.