EcoCortec ponovo kreće u investicije, uskoro nova radna mjesta

Danas je u prostorijama tvrtke EcoCortec održana završna konferencija  na temu dogradnje i opremanje novog proizvodnog pogona te adaptacija dijela postojeće građevine koji je sufinancirana kroz Europski fond odnosno operativni program konkurentnost i kohezija.

Ukupna vrijednost projekta je oko 28 milijuna kuna , a od toga oko 23 milijuna kuna su prihvatljivi troškovi. Nakon konferencije direktorica Dijana Zrinski i Predrag Zvečevac uzvanike i medije poveli su u obilazak pogona za proizvodnju polietilena i bio razgradivih folija te prezentirali opremu i linije u samo pogonu.

Prema riječima direktorice Dijane Zrinski „ EcoCortec trenutno zapošljava 45 ljudi, novi pogon je donio 12 novih radnih mjesta, a do kraja godine biti će to i više zaposlenih osoba. Tako da ćemo prvobitni plan prebaciti, a što se tiče planova za budućnost kupili smo prije par mjeseci zemljište naslonjenu na našu parcelu i plan je izgraditi novu halu od 2000 kvadrata

Što se tiče proizvoda mi smo bazirani na polietilena i bio razgradive folije, a sve što proizvedemo u iznosu od 97% ide u izvoz na području Europske unije, Rusije i Dalekog istoka. Naša firma nastoji zadržati djelatnike u Baranji ne samo da se povisuje plaća nego i kroz benefite, ali i kroz odnos prema radniku. Također važno je napomenuti da od 2007. godine klada je tvrtka krenula s radom do danas nemamo nijednu ozljedu na radu što je jako bitno u industrijskoj proizvodnji”.