Održana 1. Konferencija zdravstvenog turizma

U vijećnici Skupštine Osječko-baranjske županije jučer, 31. svibnja 2019. godine, održana je 1. Konferencija zdravstvenog turizma Klastera Pannonian Health i Osječko-baranjske županije koja je organizirana u cilju promocije i brendiranja Slavonije i Baranje kao „destinacije zdravlja“.

– Zdravstveni turizam obuhvaća više djelatnosti te ih je potrebno kvalitetno organizirati, pa se upravo u tom smjeru održava konferencija. Kao što je poznato Osječko-baranjska županija u zadnje dvije godine dosta investira i promovira kontinentalni turizam, u čijem je sklopu i zdravstveni turizam s izuzetno dobrim mogućnostima razvoja. Između ostalih aktivnosti, povezivanjem nositelja zdravstvenih usluga i turizama nastojimo ovu djelatnost učiniti jačom i vidljivijom – rekao je Ivan Anušić.

O gospodarskom značaju zdravstvenog turizma za regiju, perspektivama razvoja, zakonskim okvirima i trendovima govorili su Marcel Medak, predsjednik Zajednice zdravstvenog turizma Hrvatske gospodarske komore, dok su o uspješnim primjerima iz prakse govorili Alfred Franković iz Klastera Kvarner Health i Ognjen Bagatin, ravnatelj Poliklinike Bagatin. Vlasnik portala hrTurzam.hr Goran Rihelj održao je prezentaciju na temu brendiranja destinacije.

Održana je i panel rasprava o važnim preduvjetima destinacije za razvoj zdravstvenog turizma koju je vodila Tatjana Roth, pročelnica Upravnog odjela za kontinentalni turizam Osječko-baranjske županije.

Prema predviđanjima Svjetske zdravstvene organizacije briga o zdravlju postat će jedna od najjačih svjetskih industrija, a razvoj zdravstvenoga turizma u Hrvatskoj bilježi rast po prihodima i po broju zaposlenih iz godine u godinu.