Edukacija sigurne i oprezne vožnje biciklom u Osnovnoj školi „Šećerana“

foto: PU osječko-baranjska

U četvrtak, 23. svibnja održano je preventivno predavanje o sigurnoj i opreznoj vožnji biciklom u Osnovnoj školi “Šećerana.”

Policijski službenik za sigurnost i preventivu cestovnog prometa Policijske postaje Beli Manastir u suradnji s djelatnikom autoškole „GAS“ iz Bilja danas su proveli edukaciju učenika petog razreda Osnovne škole „Šećerana“ u Šećerani, a povodom teorijske i praktične obuke sigurne i oprezne vožnje biciklom u kontroliranim uvjetima u sklopu sata tehničke kulture, na kojem je bilo prisutno deset učenika.
 
Na teorijskom dijelu učenicima je skrenuta pozornost na pravilno sudjelovanje vozača bicikla (djece) u prometu na cestama (nošenje zaštitne kacige, korištenje biciklističkih staza i traka, pravilan prelazak preko kolnika, korištenje reflektirajućeg prsluka ili reflektirajuće odjeće i dr.).
 
Nakon održanog teorijskog dijela edukacije, održan je praktični dio obuke sigurne i oprezne vožnje u kontroliranim uvjetima, gdje su učenici pokazali znanje i vještinu pravilnog sudjelovanja u prometu kao vozači bicikla.

foto: PU osječko-baranjska
foto: PU osječko-baranjska