Energetska obnova Doma kulture u Vardarcu dobro napreduje

Radovi na energetskoj obnovi Doma kulture u Vardarcu započeli su prošle jeseni. Nakon zamjene vrata i prozora sada se radi na vanjskoj izolaciji građevine, a trebala bi biti završena do kraja proljeća. U svibnju prošle godine Predrag Štromar, potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja, osobno je predao ugovor o dodjeli nepovratnih sredstava odobren za obnovu Doma kulture u Vardarcu.

DZMH je posljednjih godina uložio velika sredstva u obnovu javnih i društvenih prostora. Ovakve inicijative i projekti su dobili još veći zamah od kada je kandidat DZMH-a, Robert Jankovics izabran za saborskog zastupnika mađarske nacionalne manjine, koji je shodno svojoj funkciji izlobirao i radio na realizaciji značajnih državnih potpora za područja gdje živi mađarska nacionalna manjina. Pored redovitog obavljanja poslova, koji se tiču samo Mađara, Jankovics tijekom svog mandata redovito radi i na rješavanju aktualnih problema koja se tiču cjelokupnog stanovništva.

Trenutno se radi na energetskoj obnovi Doma kulture u Vardarcu, čija je ukupna vrijednost 1,2 milijuna kuna.

Nakon obnove, zgrada će iz dosadašnje E prijeći u B kategoriju energetskog razreda, smanjujući tako troškove održavanja za 75% i omogućujući mjesnim društvima i udrugama rad u ljepšoj i modernijoj zgradi.

U svibnju prošle godine Predrag Štromar, potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja, osobno je donijelo ugovor o dodjeli nepovratnih sredstava odobren za obnovu Doma kulture u Vardarcu na potpis. Sredstva su odobrena u iznosu od 743 tisuća kuna.

– Tadašnji posjet potpredsjednika vlade g. Štromara, od velikog je značaja za nas, jer je to još jedan dokaz da naš rad prepoznaje i podržava Hrvatska vlada – rekao je Robert Jankovics, koji pored ostalih poslova zadovoljno nadgleda tijek radova obnove Doma kulture u Vardarcu.

Energetska obnova Doma kulture započela je prošle godine zamjenom stolarije, a zatim su započeli višetjedni radovi na izolaciji zgrade. Nakon toga radovi će se nastaviti na interijeru, odnosno na rasvjeti i klimatizaciji što bi trebali dovršiti do proljeća.

U Vardarcu se očekuju i daljnje investicije koje se tiču obnove i uređenja javnog i društvenog prostora. Naime, nakon novog tornja crkve, koji je podignut prošle godine i obnove crkvene ograde, očekuje se i obnova vanjskih zidova crkve. Osim toga planirani su daljnji radovi i na etno kući.