Facebook započeo integraciju Messengera sa Instagramom

foto:pixabay

Facebook je ranije ove godine obećao korisnicima povezivanje svih platformi za razmjenu poruka, što znači da bi se WhatsApp, Messenger i Facebook spojili i više ne bi bilo potrebe razmišljati s kime se gdje mora komunicirati.

Ali, pandemija koronavirusa malo je poremetila planove te skrenula fokus kompanije u drugom smjeru i sve skupa kasni. No, da se ipak nešto događa potvrđuje poruka oglašivačima, kojom im se skreće pažnja prema “novom načinu razmjene poruka na Instagramu”. Naime, riječ je o spajanju Messengera i Instagrama, što se može zaključiti po opisu poruke, koji glasi “Razmjenjujte poruke s prijateljima koji koriste Facebook.”

To znači da će u budućnosti oni koji koriste samo jednu od te dvije platforme moći bezbrižno komunicirati s onima koji nisu na jednoj od te dvije platforme. Ima smisla, posebno u situaciji kad sve više mladih gubi interes prema Facebooku, a samim time i Messengeru te se okreće prema Instagramu. Kao i WhatsAppu, koji će zasigurno uskoro dobiti identične mogućnosti komuniciranja s korisnicima drugih Facebookovih platformi.

Zasad mogućnost testiranja nove mogućnosti ima odabrani broj korisnika navedenih platformi, ali raduje to što je prilagođena za španjolski, korejski i engleski jezik. Time se objedinio dobar dio svijeta jer dva od tri jezika rasprostranjena su na nekoliko kontinenata.

Naravno, neće svi željeti koristiti ove nove mogućnosti, prvenstveno jer bi ih mogle zbuniti. Upravo zato postoji opcija isključiti ili uključiti povezivanje dvoju platformi. Nešto slično već postoji po pitanju postavljanja statusa i “storyja”, tako da mnogima neće biti novitet snalaziti se u tom smislu s razmjenom poruka.

Također, jasno je i da će od ovoga najviše koristi imati oglašivači, brendovi, poslovni profil, influenseri… Njima će životi biti bitno olakšani.