Google lansira još jednu chat aplikaciju

Google nikako ne može odrediti u kojem smjeru želi ići kad se radi o njegovoj jedinstvenoj aplikaciji za razmjenu poruka te komunikaciju u svakom smislu. Jer, pojavile su se informacije da njegov tim GSuite radi na još jednoj aplikaciji “koja bi ujedinila sve postojeće i zamijenila ih”.

Tako nešto ima smisla i bilo bi praktično, no nije prvi put da se pokušava nešto slično. Vizija ide u smjeru korporativnog razmišljanja pa bi platforma bila klon Slacka ili Teamsa, što zvuči nekako poznato jer se na sličan način prezentiralo Google Hangouts Chat u 2018. Iza njega također stoji GSuite.

Ukratko, u teoriji bi ova jedna aplikacija ujedinila Gmail, Hangouts Chat, Hangouts Meet i Drive. Dakle, putem nje bi se moglo slati poruke, dijeliti dokumente i imati video razgovore. Sve što Slack već nudi, ali Slack nema u svom portfelju Gmail i samim time bi Google bio u prednosti. Ako bi ovaj put aplikacija zaživjela i ne bi godinu nakon nje stigla neka “nova, bolja, svježija i praktičnija”.

Također, za Slack ne bi bila dobra vijest ukoliko bi se Google zadržao na ovoj jednoj aplikaciji jer Teams je u trenutku kad se Microsofto odlučio ponuditi ga besplatno podosta odvojio i trenutno je daleko najpopularniji alat za radno okruženje. Uzevši u obzir da Google ima kroz svoje usluge još više korisnika no Microsoft i uzevši u obzir da Google spaja sve te usluge u jedno, može se zaključiti da bi popularnost aplikacije bila na visokim razinama. U teoriji…

Naime, dosad je bilo previše neuspjelih pokušaja da bi se olako vjerovalo onome što Google najavljuje. Dovoljno je prisjetiti se svih njih – Google Talk, Google Voice, Google Buzz, Google+ Messenger, Hangouts, Spaces, Allo, Hangouts Chat i Google Messages. Riječ je o njih devet, što znači da bi ovo bila deseta aplikacija. Deseta sreća za Google?