Huawei P30 Pro najbolji pametni telefon MWC-a u Šangaju

Huaweijev trenutačno najjači model pametnih telefona, P30 Pro, nastavlja nizati uspjehe i osvajati nagrade. Taj je model proglašen najboljim pametnim telefonom na ovogodišnjem MWC 2019 Shanghai Summitu gdje je osvojio nagradu nazvanu Best Smartphone 2019 Award of Asia Mobile Awards.

Izvrsno prihvaćenu od potrošača diljem svijeta, P30 seriju mediji hvale od njezinog predstavljanja. Tomu u prilog najbolje govore i rezultati prodaje koji su premašili i optimistična očekivanja kompanije. Prodaja je dosegla 10 milijuna primjeraka u samo 85 dana od predstavljanja, što je čak 62 dana manje no što je za istu brojku bilo potrebno P20 seriji.

Huawei je u proteklom desetljeću uložio više od 480 milijardi kineskih juana (oko 73 milijarde dolara), a do kraja 2018. godine kompanija je registrirala 87.805 patenata. Iz kompanije su najavili kako će i u budućnosti nastojati postavljati trendove na tržištu pametnih telefona kroz ulaganja u istraživanje i razvoj te su uvjereni kako će korisnici ta nastojanja prepoznati u još većoj mjeri nego do sada.