Identificirani posmrtni ostaci dva hrvatska branitelja

foto: Ministarstvo hrvatskih branitelja

Članovi obitelji nestalih završno su identificirali posmrtne ostatke hrvatskih branitelja nestalih 1991. godine na području Vukovarsko – srijemske i Osječko – baranjske županije U organizaciji Uprave za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja u četvrtak, 31. siječnja 2019. godine, na Kliničkom zavodu za patologiju i sudsku medicinu Kliničkog bolničkoga centra Osijek, provedena je završna identifikacija posmrtnih ostataka dva hrvatska branitelja.


Članovi obitelji nestalih završno su identificirali posmrtne ostatke hrvatskih branitelja nestalih 1991. godine na području Vukovarsko – srijemske i Osječko – baranjske županije, uz izraze sućuti upućene od pomoćnika ministra hrvatskih branitelja nadležnog za Upravu za zatočene i nestale Stjepana Sučića.


Sučić i ovom je prilikom pozvao sve građane Republike Hrvatske na aktivno uključivanje u rješavanje sudbine nestalih hrvatskih branitelja i civila. Utvrđivanje sudbine nestalih osoba i kazneni progon odgovornih za počinjena zlodjela te trajno promicanje vrijednosti Domovinskoga rata kao temelja stvaranja i opstojnosti suverene hrvatske države, obveza je svih mjerodavnih tijela Republike Hrvatske. – Izvijestilo je Ministarstvo hrvatskih branitelja


Terenskim izvidima i istraživanjima obuhvaćen je veći broj lokacija na području Grada Belog Manastira te općina Antunovac, Čeminac i Draž za koje postoji sumnja da su prikrivena mjesta masovnih i pojedinačnih grobnica žrtava iz Domovinskog rata.


Podsjećamo, Republika Hrvatska putem Uprave za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja, još uvijek traga za 1.910 neriješenih slučajeva nestalih i smrtno stradalih osoba iz razdoblja Domovinskoga rata od kojih je 87 s područja Osječko–baranjske županije.