Tržište mobilnih aplikacija ove godine će biti teško čak 120 milijardi dolara

foto:pixabay

Tržište aplikacijama u ovoj godini će uprihoditi od strane korisnika 120 milijardi američkih godina, objavila je App Annie u svojoj prognozi za 2019. Takvo stanje stvari zbiva se jer su “mali zasloni” preuzeli primat i najčešće se koriste u svakodnevici, što automatski povećava potrebu za korištenjem aplikacijama na njima, kao i njihovoj kupnji.

Zanimljivost je da će se i 60 posto više aplikacija uspješno monetizirati u ovoj godini, a sve zahvaljujući oglasima koji se nalaze unutar njih. Sukladno tome, na svjetskoj razini rast mobilnih oglasa bit će 30 posto, a u Sjedinjenim Američkim Državama 29 posto. Dakle, situacija je sjajna za app developere i sve uključene na tržištu aplikacijama.

Uz to, globalna vrijednost tržišta aplikacija u 2021. će vrijediti 6,3 bilijuna američkih dolara. Također, 2021. će 6,3 milijardi ljudi koristiti aplikacije i uz njih će provoditi 3,5 bilijuna sati. Naravno, profitirat će e-trgovine aplikacijama pa će tako umjesto 80 centi po satu koji provedu uz aplikacije, korisnici trošiti na aplikacije jedan dolar. To je prosjek, koji se može iščitavati od države do države. Pa tako u Japanu korisnici troše po satu 13,98 dolara, u SAD-u 2,36 dolara i u Kini 2,01 dolar.

Pokretačka snaga potrošnje jest mobilna trgovina i u 2021. ona će u prosjeku po korisniku iznositi 946 dolara, a sve zbog toga što se svi polako okrećemo mobilnom načinu plaćanja, kupovine i izvršenja raznih transakcija. Azija je predvodnik i u 2021. donosit će 3,2 bilijuna dolara prihoda, sjeverna i južna Amerika donosit će 1,7 bilijuna dolara, a Europa, Bliski istok i Afrika donosit će bilijun dolara. Kad gledamo e-trgovine, iOS App Store bit će i dalje najmoćniji. Za dvije godine u njemu će se trošiti 139 milijardi dolara.

Sve u svemu, App Annie nas je uvjerila još jednom da su aplikacije sadašnjost i budućnost mobilnog tržišta…