INFOGRAFIKA: PlayStation 4 prodan u više od 100 milijuna primjeraka

Sony uživa posljednjih četvrt stoljeća jer PlayStation konzole prodaju se maestralno, što potvrđuje i četvorka, koja je u srpnju dosegnula stotinu milijuna prodanih jedinica.

To znači da japanski tehnološki gigant na vječnoj listi najbolje prodavanih konzola drži četiri od pet mjesta. Tek se na treće mjesto smjestio Nintendo Wii sa 102 milijuna prodaja. Dakle, nitko više nije dosegnuo tu troznamenkastu brojku. No, činjenica je i da nitko neće tako brzo dosegnuti što je uspio Sony s PlayStation 2, koji je završio na 158 milijuna.

Ali, treba znati i da će Sony vrlo vjerojatno s “četvorkom” doći do još desetak milijuna, minimalno, jer PS5 stiže tek krajem iduće godine, u najboljem slučaju, pa će samim time prodaja ići još itekako dobro za PS4. Posebno jer dosad nismo vidjeli značajnije popuste, konzola praktički drži identičnu cijenu od dolaska na tržište 2013.

A sve to zasigurno ljubomorno promatra Microsoft, čiji je rekorder Xbox 360 s 86 milijuna prodanih jedinica, a aktualni Xbox One tek je na 44 milijuna i uskoro bi mogao gledati tri i pol godine mlađem Nintendo Switchu koji je na 37 milijuna.

Vrijedi spomenuti i da je među deset najprodavanijih konzola svoje mjesto pronašla i Sega Genesis s 30 milijuna prodanih jedinica.