Predavanje s temom Informiranje o mjerama zapošljavanja na tržištu rada

ilustracija

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Grada Belog Manastira poziva Vas 25. listopada 2019. godine u 18.00 sati u Etnološki centar baranjske baštine, Kralja Tomislava 70, na predavanje s temom Informiranje o mjerama zapošljavanja na tržištu rada.

Smanjenje stope nezaposlenosti veliki je izazov današnjeg društva i politike. Hrvatski zavod za zapošljavanje s tim ciljem donosi mjere aktivnog zapošljavanja i samozapošljavanja kako bi se prilagodili zahtjevima tržišta rada. Baranjska razvojna agencija i Poduzetnički centar Belog Manastira intenzivno rade na pronalaženju drugih resursa i načina zapošljavanja i pri tome pružaju podršku građankama i građanima kako bi se uspješno prijavili i konkurirali na raznim projektima.

Svrha je ovog predavanja informirati naše građanke i građane o trenutno dostupnim mjerama zapošljavanja, potaknuti ih i ohrabriti da se jave i potraže podršku dostupnih agencija pri odabiru mjera koje njima odgovaraju i pripremi dokumentacije za prijavu na natječaje. Smatramo važnim iznijeti i primjere dobre prakse, čuti iskustva ljudi koji su iskoristili mjere. 

Pozivaju se svi nezaposlene da se pridruže na ovom događaju.