Inicijativa ”Zasadi drvo, ne budi panj” u Belom Manastiru

Kolektivnoj sadnja drveća, ”Zasadi drvo, ne budi panj”, inicijativi prihvaćenoj od strane Osječko-baranjske županije priključio se i Beli Manastir. Danas u popodnevnim satima u Ulici Antuna Mihanovića građani su mogli doći i zasaditi već pripremljena stabla, u organizaciji Grada Belog Manastira.

Ova se akcija na području županije provodi protekla tri dana, a u državi cijelog mjeseca. Sve je započelo od građanske inicijative, a razvilo se u nacionalnu akciju zadnje drveća za dobro naše zemlje. Na današnjoj akciji u Belom Manastiru, uz biciklističku stazu, zasađeno je 70-ak stabala, od strane 40 građana. No, u Belom Manastiru ova akcija neslužbeno traje i duže. Naime, od izgradnje biciklističke staze u Osječkoj ulici zasađeno je tristotinjak stabala, a gradske firme zasaditi će ih još 200, naglašava gradonačelnik Belog Manastira, Tomislav Rob. Završetkom sadnje u Belom Manastiru biti će ukupno oko 600 novih stabala, koji će svojim rastom grad prikazivati u drugačijem svijetlu.

Učenici Osnovne škole dr. Franjo Tuđman Beli Manastir priključili su se akciji u petak, 25. listopada, sadnjom pet stabala u svome dvorištu. Sedmaši su oduševljeno prihvatili taj izazov i po završetku posla rekli ”Mi nismo panjevi”.