Instagram testira novu funkcionalnost kupovine proizvoda unutar aplikacije

foto:pixabay

Instagram je odlučio u zatvorenom beta testiranju isprobati mogućnost kupnje proizvoda unutar same aplikacije, i to uz korištenje kreditnih kartica Visa, Mastercard, American Express i Discover te PayPalom, koji će biti predodređeni posrednik u svakoj od tih transakcija, što je i za tu kompaniju veliki dobitak.

Naime, o ovoj se mogućnosti pričalo posljednje dvije godine, najavljivalo ju se više puta, ali kao da Instagram nije znao pronaći način kako uistinu ovu funkcionalnost učiniti takvom – funkcionalnom. Što nije baš najidealnije s obzirom da su brendovi prepoznali snagu te društvene mreže pa vrlo lako plasirali svoje proizvode i dolazili do kupaca. Samo, ne direktno u aplikaciji…

U brojkama, prošle godine svakog mjeseca 130 milijuna korisnika kliknulo bi na oglas s Instagrama pa se ovaj korak direktne kupnje preko te društvene mreže čini kao logično i poželjno rješenje, a tijekom ove godine napokon će postati i stvarnost pa će Facebook kao kompanija dobiti platformu za e-trgovinu koja uistinu postiže uspjeh. Naime, kroz Facebook društvenu mrežu i njegov Marketplace situacija nije baš najidealnija, iako nije ni loša.

Također, prvi brendovi koji će imati prilike isprobati novu Instagram uslugu jesu SaaS poslužitelji za e-trgovinu Shopify i BigCommerce. Dakle, Amerikanci i manji broj odabranih zemalja na svijetu imat će priliku ubrzo koristiti nove mogućnosti popularne društvene mreže, dok će svi ostali, uključujući i Hrvatsku, ipak morati još malo pričekati.

Ukoliko sve bude prema planu, Instagram će svakog mjeseca imati stotine milijuna direktnih transakcija i od svake dobivati određenu proviziju, baš kao i PayPal uz koji se veže svaka od tih transakcija. Velikani će time ostati veliki, odnosno, postat će još veći. Što ne čudi u situacijama kad se gleda prema naprijed i konstantno radi na ponudi noviteta.