S ulaznicom „2 u 1“ posjet Kopačkom ritu i podrumu Belja

U Otvorenom paviljonu na Prijemnom centru Parka prirode Kopački rit u Kopačevu danas, 2. travnja 2019. godine, održano je predstavljanje novog projekta suradnje Vina Belje i PP Kopački rit, odnosno zajedničke ulaznice za turističke obilaske. Riječ je o nastavku projekta kojim se favoriziranje eko etno i gastro sadržaja Baranje želi podići na još višu razinu.

– Na samom početku nove turističke sezone krećemo s atraktivnom ponudom koja objedinjuje prirodne ljepote naše regije i njenu enogastro specifičnost, odnosno novog turističkog proizvoda u Baranji koji je nastao zajedničkom suradnjom PP Kopački rit i Vina Belje. Kombinirana ulaznica 2 u 1 za vezanu posjetu Parku prirode i Podrumu Belje predstavlja korak dalje u suradnji dvaju važnih subjekata u turističkoj ponudi Baranje, a obuhvaća izlet brodom u Parku prirode Kopački rit i posjet Prijemnom centru te turistički obilazak „Podrum uz čašu“ – ističe ravnatelj JUPP Kopački rit dr. sc. Tomislav Bogdanović.

Ulaznica 2 u 1 posjetiteljima omogućuje povoljniju kupnju usluga, a istodobno se posjetitelji dodatno informiraju i upućuju da posjete i druge turističke subjekte u blizini, što će pridonijeti objedinjavanju turističke ponude i jačanju Baranje kao poželjne turističke destinacije.

– Baranja je jedna od uvjerljivo najznačajnijih enogastro destinacija u Hrvatskoj, a ovo je jedan od načina na koji želimo prezentirati svim gostima što ova regija nudi. Iako je ovo rezultat suradnje Kopačkog rita i Vina Belje, riječ je o projektu kojim ćemo nastojati povezati i sve druge dionike u turizmu te tako povezati baranjsku turističku ponudu – kazala je Ljiljana Vajda-Mlinaček, direktorica Sektora marketinga i turizma Belje plus d.o.o..

Predstavljanju projekta nazočio je i zamjenik župana Goran Ivanović te naglasio potporu Osječko-baranjske županije projektima razvoja kontinentalnog turizma. Rekao je kako je Osječko-baranjska županija, kao i cijelo područje Slavonije, Baranje i Srijema izrazito prepoznatljivo upravo po Parku prirode Kopački rit, a sama Baranja je turistička destinacija već niz godina te svi mogu puno naučiti od Baranjaca o turizmu. Pohvalio je suradnju PP Kopački rit i Vina Belje. – Bitne odrednice turizma na našem području su prirodne ljepote, gastronomija i enologija, a sve tri su u Baranji vrhunske i to je dobitna kombinacija – zaključio je.