Iskažite interes za POS-ove stanove u Općini Kneževi Vinogradi

Zakonom o društveno poticajnoj stanogradnji (NN 109/01, 82/04, 76/07, 38/09, 86/12 ,7/13, 26/15, 57/18, 66/19 i 58/21) uređuje se sustavno organizirana stanogradnja poticana javnim sredstvima, radi zadovoljavanja stambenih potreba i poboljšanja kvalitete stanovanja što šireg kruga građana, kao i unaprjeđivanje graditeljstva putem POS-a.

Nadležno tijelo za provedbu je  Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama, koja putem i suradnji s općinama provodi anketu o zainteresiranosti građana za rješavanje stambenih pitanja putem Programa POS-a (novoizgrađeni stanovi s rokom otplate od 30 god. +1 god. počeka, bez jamaca, s cijenom korisne površine  cca 1.350 Eura/m2, s prosječnom kamatnom stopom oko 2% godišnje).

Ukoliko na području Općine Kneževi Vinogradi ima zainteresiranih mještana za rješavanje svog stambenog pitanja putem POS-ovih stanova interes iskažite do 20. studenog popunjavajući Anketni upitnik i do navedenog roka dostavite isti u Općinu Kneževi Vinogradi (upitnik je moguće podići i u Općini).

Općina Kneževi Vinogradi će objediniti sve ankete i iste dostaviti Agenciji za pravni promet i posredovanje nekretninama iskazujući tako interes za gradnju POS-ovih stanova na području Općine.