Kamenac dobiva multifunkcionalno sportsko igralište

foto: Općina Kneževi Vinogradi

Mještani Kamenca, a posebice djeca i mladi će od idućeg ljeta imati novo mjesto za učenje i razvoj sportskih vještina te aktivnije provođenje slobodnog vremena budući da je u petak 16. prosinca 2022. godine Općina Kneževi Vinogradi potpisala Ugovor o izvođenju radova na izgradnji multifunkcionalnog i dječjeg igrališta u naselju Kamenac.

Novo igralište biti će izgrađeno na dosadašnjem „rekreativnom terenu“ – na poljani pri samom ulazu u naselje gdje su dosada bili postavljeni drveni golovi te koje se već neko vrijeme ne koristi budući da je teren jako loš i neadekvatan za sportske aktivnosti.

Igralište će biti izgrađeno po uzoru na druga multifunkcionalna igrališta sa područja Općine. Ograđeno i asfaltirano igralište dimenzija 31×18 metara, biti će namijenjeno igranju malog nogometa, rukometa i košarke. Kako bi navedena lokacija postala atraktivna zona za stanovništvo, te mjesto provođenja slobodnog vremena, uz sportsko igralište će se postaviti i dječja igrala: ljuljačka, tobogan, klackalica, penjalica, vrtuljak, njihalica, pripadajuća komunalna oprema – klupe i koševi za otpad a cijeli prostor će se i hortikulturno urediti sadnjom ukrasnih grmova. Investicija obuhvaća i izgradnju pješačke staze koja će voditi do rekreativne zone u dužini od 26 metara.

Ugovor o izvođenju radova potpisan je s tvrtkom Binder d.o.o., čija je ponuda odabrana kao ekonomski najpovoljnija kroz postupak javne nabave. Vrijednost ugovora iznosi skoro 400.000 kuna, a rok za dovršetak radova na igralištu je sredina lipnja 2023. godine.

Buduće multifunkcionalno igralište u Kamencu, šesto je takvo na području Općine. Tijekom zadnje dvije godine, Općina je uložila značajna financijska sredstva u stvaranje dodatnog sadržaja kako za djecu i mlade, tako i za sve rekreativce koji sada u svom naselju imaju mogućnost za bavljenjem sportskim i rekreativnim aktivnostima. Identična igrališta izgrađena su i u Karancu, Suzi, Kneževim Vinogradima te zadnje u centru naselja Zmajevac. Osim ovoga, Općina tijekom 2023. godine planira izgradnju još jednog takvog na prostoru Vašarišta u Zmajevcu.