KBC Osijek dobio 17. kliniku po redu – Klinički zavod za laboratorijsku dijagnostiku

Po prvi puta u povijesti naše ustanove imamo Klinički zavod za laboratorijsku dijagnostiku. Ministarstvo zdravstva je rješenjem od 30. listopada 2019. godine dodijelilo naziv „Klinički zavod za laboratorijsku dijagnostiku“ Zavodu za kliničku laboratorijsku dijagnostiku.

Iznimno smo ponosni te čestitamo svima koji su svojim radom i upornošću doprinijeli razvoju Zavoda za kliničku laboratorijsku dijagnostiku u dugo očekivani i zasluženi status Kliničkog zavoda.

U Kliničkom zavodu za laboratorijsku dijagnostiku rade 104 djelatnika, a isti obrade oko četiri milijuna različitih analiza godišnje. Osim laboratorijske dijagnostike, provode se i vrhunska znanstvena istraživanja.

Klinički bolnički centar Osijek trenutno ima 17 klinika/kliničkih zavoda od ukupno 25 ustrojstvenih jedinica, a uskoro se nadamo i 18 klinici budući da naš Zavod za ortopediju i traumatologiju ispunjava sve uvjete za dodjelu statusa „Klinika“ te je postupak za dodjelu naziva pokrenut pred Nacionalnim zdravstvenim vijećem.

Drago nam je što se naše zalaganje i ostvarivanje uvjeta za viši standard u liječenju vidi u svakom pogledu jer unapređivanje cijelog sustava je uvjet bez kojeg je nezamisliv rad u modernom zdravstvu i naš je prioritet.