Kod Darde pronađeno 10 ručnih bombi i protuoklopna mina TMA 4

foto:arhiva

Jučer u blizini mjesta Darda, kod farme Topolik građanin je pronašao protuoklopnu minu TMA 4, 3 upaljača za istu, 3 ručne bombe M-75, i 7 ručnih bombi M-52.

Na mjesto pronalaska izišao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji je preuzeo pronađeno.

Podsjećamo građane da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“. Prema Zakonu o oružju, oružje se može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak.

Policija poziva sve građane, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.