Krunoslav Kićo Slabinac dobiva u Osijeku svoj park?

foto: crorec

Park u Gradskoj četvrti Gornji grad koji se neslužbeno naziva park Podvinje bi trebao dobiti novi naziv, po Krunoslavu Kići Slabincu. U tijeku je javno savjetovanje koje će trajati mjesec dana, do 26.listopada 2023. godine.

Od ponedjeljka 26. rujna u javno je savjetovanje Grada Osijeka upućen prijedlog da se park Podvinje imenuje u Park Krunoslava Kiće Slabinca. Građani i institucije imaju mjesec dana priliku očitovati se o inicijativi koju su podnijeli vijećnik Gradskoga vijeća Antonio Sobol (Domovinski pokret) i grupa građana.

Vijeće Gradske četvrt Gornji grad, na čijem se području nalazi navedeni park, inicijativi je 13. rujna dalo zeleno svjetlo, a konačnu odluku donosi Gradsko vijeće Osijeka. Prema svemu sudeći, budući da je dobar dio potrebnih predradnji već obavljen, ovaj bi omiljeni Osječanin svoj park mogao dobiti na treću godišnjicu smrti.

Sobol i grupa građana u inicijativi navode kako je Krunoslav Kićo Slabinac, koji je preminuo 13. studenoga 2020., bio jedan od najpoznatijih hrvatskih pjevača, ali i gitarist, skladatelj i aranžer. Nadalje navode da se park Podvinje nalazi u neposrednoj blizini Kićine rodne kuće te predstavlja odličan izbor, jer simbolizira Kićino djetinjstvo i mladost koje je proveo u Osijeku. 

Preimenovanjem tog parka u Park Krunoslava Kiće Slabinca odali bismo trajnu počast našem Kići”, stoji u pripremljenom nacrtu odluke.

Ured Grada pokrenuo je postupak te od nadležnih službi zatražio očitovanje, odnosno popis katastarskih čestica na kojima se park nalazi, očitovanje o postojećim kućnim brojevima kojima je adresa Podvinje i drugo.

Park se nalazi između ulica Podvinje, Dubrovačke i Silvija Strahimira Kranjčevića, nema službeni naziv, nalazi se na zasebnoj katastarskoj čestici, a preimenovanje čak neće stvoriti trošak stanarima, jer su im kućni brojevi u Ulici Podvinje.