Kuhanje čorbe u ćupu i sljubljivanje vina u Kući Biljkinog oca

foto: Press

U nedjelju 14.04.2024. za sve ljubitelje vina, prirode i kuhanja organizira se radionica u Lugu u Kući Biljkinog oca sa specialistom regenerativnog turizma Markom Horvatom i sommelierom Damirom Zrnom.

S ciljem ponovno izvući zaboravljen način spremanja starih tradicijskih recepata ovom radionicom želimo potaknuti mlade i sve voljne probati nešto novo a staro i jednostavno. Naučite kuhati za društvo, obitelj ili restoran. Ovog puta je riječ o Muzeju u Ćupu.

Događaj započinje u 11 sati kad će pojedinci zainteresirani za kuhanje čorbe vani u ćupu na živoj vatri dobiti stručne upute voditelja radionice kuhanja Marka Horvata.

Za detaljni poticaj događaj će popratiti domaća zakuska za kuhare naučnike gdje će dobiti i umijeće sljubljivanje hrane i vina za što je , zadužen poznati Sommelier Damir Zrno.

Skuhana čorba će biti ponuđena javno u 16:00 u dvorištu kuće biljkinog oca za sve zainteresirane po 5 eura uz ponudu vina za degustaciju 2 eura te ostalih popratnih sadržaja za male i velike. 

Sve upite i rezervacije možete poslati na mail vita.certus@gmail.com ili na mobitel 0995715055 u popodnevnim satima. Cijena radionice kuhanja je 35 eura. Najava sudjelovanja u last minut (subota) je 45 eura. 

Ovim događajem žele najaviti i daljnje sudjelovanje u ruralnim destinacijama s lokalnim vinima i baštinskom kuhinjom.

Pozivaju, stoga, sve vinare, opg-e s ponudama i lokalne ponuditelje ruralnog smještaja, kao i dionike aktivnog odmora (konjičke klubove, sportske, umjetničke i kulturne ruralne udruge) da im se jave kako bi se povezali lokalno i zajedno stvarali priču kroz ponudu i doživljaj.