Microsoft dodaje Gmail, Drive i Google Calendar integraciju u Outlook.com

Microsoft i Google možda nemaju najbolju suradnju, ali web korisnici odsad mogu na postojeće Outlook.com račune dodati Gmail, Google Drive i Google Calendar račune. Velika je to vijest jer na taj se način može kroz internetski preglednik raditi sve što se dosad nije moglo.

Integracija će funkcionirati na sličan način kao ona na Outlook aplikacijama za Android i iOS. Dakle, zasad samo jedan Google korisnički račun može biti dodan u Outlook.com, ali i to je već korak prema naprijed. I sve je podosta jednostavno, iako se radi o testnoj verziji i možda nastupe određene promjene.

Jer, dok se otvori Outlook, odmah se pojavi “pop up” prozor u kojem se korisnika pita želi li isprobati Googleove usluge kao dodatak Outlooku. Čim se klikne na “Try it”, korisnik dobiva mogućnost vidjeti kako se ponaša Outlook dok se u njega integriraj Googleov korisnički račun, odnosno, navedene Googleove usluge.

Ne zna se kad će sve ovo biti dostupno na globalnoj razini i izvan aktualne testne faze, ali činjenica je da noviteti dolaze uskoro, inače ne bi ovako javno Microsoft davao do znanja što se događa s Outlookom. A tek kad se dogodi taj službeni i globalniji “izlazak” prema Googleovim uslugama, znat će se što točno ova integracija predstavlja i nudi.

Svakako, u teoriji je jasno da Microsoft želi od korisnika konstantnu uključenost, a ne da pri korištenju drugih usluga napušta Outlook. Tako nešto bilo je logično učiniti odavno, no tehnološki divovi rijetko vole poduzimati ovakve korake, za to imaju “bezbroj” razloga koji često krajnjim korisnicima nisu shvatljivi

Srećom, tih razloga više nema pa će Outlook.com postati svježiji, a možda i popularniji izvan poslovnog sektora. Iako, Microsoftu to nije primarno, njegovo okretanje poslovnom softveru ionako traje već nekoliko godina i glavni je cilj kompanije.