Mjesec baranjske kuhinje

Ovog vikenda, 30. 09. započinje drugi po redu Mjesec baranjske kuhinje, projekt kojim otvaramo vrata Baranje za sve ljubitelje baranjske kuhinje i one koje žele naučiti vještine pripreme autentičnih baranjskih jela.
Na pitoresknim baranjskim lokacijama nastupaju naši baranjski chefovi, čuvari tradicije i poznavatelji baranjske kuhinje. Prvog dana Mjeseca baranjske kuhinje, u subotu 30. rujna, domaćin je Stipo Golubov iz Gajića koji će nas upoznati s pripremom ovčjeg paprikaša, a u nedjelju, 1. listopada nam otvara vrata svojeg dvorišta chef Šandor Juhas u Zmajevcu, gdje će se kuhati pileći paprikaš i trganci.
Tijekom čitavog Mjeseca baranjske kuhinje, sudionici radionica moći će zapisati u svoje „Recepti“ bilježnice tajne sastojke i jela neobičnih imena, poput perkelta od soma, turos teszta, glupana i trganca, zavezanaca i drugih ribljih, mesnih, ali i vegetarijanskih delicija, uz savjete chefova Bake Bele iz Kopačeva te Bobana Đurića iz Društva prijatelja baranjskih starina-Šokačka kuća u Topolju.

U Čemincu, kod chefa Stipe Dumančića, održat će se radionica za ‘ponavljače’, radionica pripreme baranjskog, ljutog čobanca. Mjesec baranjske kuhinje zaokružuje baranjski gastro hedonizam u raskošnom dvorištu chefice Kristine Perković koja će zatvoriti ovaj uzbudljivi gastro mjesec sa pripremom kraljevske teletine ispod peke!
Organizatori ove manifestacije su TZ Općine Bilje-Kopački rit, TZ Baranje i TZ Draž. Projekt financira Hrvatska turistička zajednica.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti na radionice putem Google obrasca u kojem su navedene i sve osnovne informacije o prijavi.

Rezervacija: putem navedenog obrasca

Informacije: mjesecbaranjskekuhinje@gmail.com / t: 099 733 2001