Načelnik PU osječko-baranjske komentirao istragu ubojstva studentice u Osijeku

Vijest koja je ovih dana potresla cijelu Hrvatsku je i dalje u iščekivanju novih detalja kako bi se otkrilo što se točno dogodilo toga kobnog dana kada je jedan mladi život ugašen. Javnost zanima je li u cijelom slučaju bilo pokušaja zataškavanja.

Podsjećamo, Osječko Županijsko državno odvjetništvo pokrenulo je istragu protiv 27-godišnjeg policajca, kojeg se tereti da je metkom iz službenog pištolja usmrtio 21-godišnju Mihaelu Berak. Tužiteljstvo u rješenju u provođenju istrage navodi kako sumnja da je okrivljeni 27-godišnji policajac 20. rujna 2023. oko 22 sata u Osijeku, u nakani da usmrti žrtvu, iz službenog pištolja ispalio hitac prema njoj i nanio joj ozljedu od koje je umrla na mjestu događaja.

Krunoslav Patača, načelnik Sektora kriminalističke policije PU osječko-baranjske za HRT je rekao:

Samu dojavu iz koje nije izgledalo da se radi o kaznenom djelu zaprimili smo u 22:09. Brzim izlaskom na mjesto događaja, nažalost, potvrdila se istinitost takve dojave i na mjestu događaja je zatečeno mrtvo tijelo djevojke“.

Na pitanje je li brzo utvrđeno kako nije bila riječ o samoubojstu rekao je kako su “policijski istražitelji u suradnji sa zamjenicom županijske državne odvjetnice u sklopu očevida vrlo brzo izrazili sumnju da početna verzija ne odgovara“. Iz razjašnjavanja činjenica na samom mjestu događaja vrlo brzo smo tijekom te noći došli i do sumnje u počinjenje kaznenog dijela te u sljedećem danu, odnosno 21. u 05 sati, izvršili uhićenje policijskog službenika zbog sumnje u počinjenje kaznenog dijela prouzročenja smrti iz nehaja, dodao je. Potvrdio je da su odmah znali da se radi o policajcu i naglasio kako, unatoč činjenici da se s informacijama u javnost izašlo nakon 16 sati “apsolutno nikakvog zataškavanja nema” te da “apsolutno ništa takvu tvrdnju ne može potkrijepiti”, piše HRT.

Policajac je prošao sva psihološka testiranja i osposobljen je za stručno i sigurno rukovanje vatrenim oružjem, rekao je načelnik i nadodao kako će u narednim danima provesti niz mjera i radnji koje će rasvijetliti međusobnu komunikaciju između oštećene i počinitelja, zaključio je Krunoslav Patača.