Mladić u Lugu sletio s ceste, vozio s 2,4 promila

foto: MB Press/Ilustracija

Na području PU osječko-baranjske je za vikend u nadzoru prometa evidentirano 30 vozača (23 vozača osobnog automobila, 5 vozača bicikla, 1 vozač teretnog automobila i 1 vozač električnog romobila), koju su bili pod utjecajem alkohola, javlja policija.

U navedenom razdoblju osim alkohola evidentiran je još 157 prekršaja od kojih 34 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 32 nekorištenja sigurnosnog pojasa, 12 nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 2 upravljanja pod zabranom, 4 upravljanja neregistriranim vozilom i 73 ostalih prekršaja.

U subotu, u 20:30 sati u Lugu dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Mladić (28) iz Osijeka upravljao je osobnim automobilom te uslijed neprilagođene brzine kretanja sletio s kolnika. Obavljenim alkotetsiranjem utvrđena mu je prisutnost od 2,4 promila alkohola u krvi. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 
Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.810 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova, zaključuje policija.